Український парламент зайнявся питаннями щодо соціальної підтримки громадян. Депутати ухвалили зміни до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо розміру виплати на поховання померлого пенсіонера.

Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук заявив, що тепер допомога на похорон пенсіонерів становитиме еквівалент двох пенсій померлого.

Про це Тарас Мельничук написав у мережі Telegram.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

При цьому виплата на поховання фінансуватиметься із джерел, з яких провадилася виплата відповідної пенсії.

Популярні новини зараз
Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Проект Закону про внесення змін, спрямованих на регулювання видатків, що фінансуються з Державного бюджету України, зокрема, у сфері соціального забезпечення ухвалено Радою у другому читанні.

Публикация Тараса Мельничука, скриншот: Telegram
Публикация Тараса Мельничука, скриншот: Telegram

Крім того, документ передбачає, що оплата послуг за доставки пенсій та щомісячного довічного грошового утримання здійснюватиметься на кошти джерел, з яких здійснюються відповідні виплати.

Також варто нагадати той факт, що українці, які втратили роботу та опинилися у складних життєвих обставинах, можуть отримати від держави 100 тисяч гривень, щоб "стати на ноги". Виплата коштів здійснюється у рамках програми "Рука допомоги".

Нагадаємо, в Україні оновлюють правила отримання субсидій: хто перший опиниться у черзі.

Раніше повідомлялося, штрафи до 200 тисяч: податкова відновила перевірки, за ким скоро прийдуть.

Також, українцям припиняють нараховувати пенсію на банківську картку.