Міністерство сільського господарства та харчування України розробило проект наказу "Про затвердження вимог до фруктових соків та подібних харчових продуктів".

Цей документ було опубліковано на офіційному сайті міністерства його основною метою є так звана "гармонізація" законодавства України з вимогами Європейського Союзу, що відбувається вже не перший місяць і навіть не рік. На цей раз питання стосується фруктових соків та продуктів, які є наближеними до них та призначеними для споживання.

Гранатовий сік. Фото: скрін youtube
Гранатовий сік. Фото: скрін youtube

Також законопроект спрямований на забезпечення прав споживачів на отримання достовірної інформації про фруктові соки і подібні харчові продукти, що знаходяться на ринку.

Пропонованим проектом наказу хочуть встановити вимоги щодо термінології, якісних характеристик, маркування та етикетування фруктових соків та подібних харчових продуктів.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Абрикосовий сік, фото: Знай.ua
Абрикосовий сік, фото: Знай.ua

Це, на думку авторів, має сприяти безперешкодному функціонуванню ринку та створенню умов для інформування споживачів про властивості цих продуктів, зокрема шляхом відповідного маркування.

Хоча невідомо, як це має прямо вплинути на споживачів.

Нагадаємо, в Україні подешевшала черешня, але якість залишається низькою: експерти сказали, що буде з цінами в майбутньому

Як повідомляв "Знай.ua", вареники з шовковицею, абрикосами, на пару і навіть з коньяком: літні рецепти на всі випадки життя

Знай.ua писав, українців порадували доступними цінами на популярну літню ягоду: дешевше, ніж минулого року