Ситуація з енергосистемою в Україні залишається дуже складною, і компенсувати дефіцит електроенергії влітку та восени стане справжнім викликом.

Під час брифінгу глава "Укренерго" Володимир Кудрицький роз'яснив ситуацію та пояснив, що хоча споживачів попередили про можливі відключення світла, це ще не означає, що це обов'язково станеться.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Причиною дефіциту досі є ушкодження, що з'явилися під час багатомісячної російської ракетної атаки щодо критичної інфраструктури нашої країни.

ТЕС та ГЕС були пошкоджені, тоді як працюючі АЕС вийшли на плановий ремонт, щоб їх можна було активно використовувати протягом зими.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Кудрицький додав, що Україна змогла уникнути відключень завдяки нагальним заходам запит допомоги у сусідніх країн. Таким чином, на даний момент вдалося стабілізувати ситуацію і не вводити віялові відключення електроенергії.

Але і влітку, і восени наша країна все-таки стикатиметься з серйозним викликом.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Глава "Укренерго" вважає, що Україна має скористатися можливістю імпорту енергії з Європейського Союзу, а не використовувати "екстренну допомогу" у цих питаннях.

"Восени-взимку ми матимемо дефіцитнішу систему, тобто її потрібно збалансувати шляхом додаткових факторів. Але прошу не плутати їх з відключеннями", - додав він.

Нагадаємо, газ, світло та холодна вода: як зміниться суми у комунальних платіжках з 1 липня

Як повідомляв "Знай.ua", платіжки можна знизити на сотні гривень тільки на одній електриці: лайфхак з лічильником

Знай.ua писав, в Україні хочуть дозволити взагалі не платити за комуналку - чому це погана ідея