Для всіх наших дорогих читачів, котрі уважно стежать за своїми платіжками з комунальних послуг, є дуже важливі новини. Справа в тому, що до кінця літа поточного року в Україні планують суттєво спростити правила надання матеріальної допомоги на оплату ЖКП.

Насамперед йдеться про те, що громадянам, які претендують на субсидію, не потрібно буде заповнювати декларацію про доходи. Також можливо відпаде необхідність збирати численні довідки в комунальних службах.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від експертів із комунальних питань на порталі "На пенсії".

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Повідомляється, що всі зазначені вище маніпуляції мають зробити співробітники Пенсійного фонду України. Вони займуться заповненнями декларацій та збором довідок.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Також відомо, що передбачено низку та інших змін. При призначенні субсидії прийомним та багатодітним сім'ям, сім'ям, в яких проживають троє та більше дітей, а також людині з інвалідністю, не враховуватиметься наявність автомобіля.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Члени сім'ї, які виїхали за кордон і перебувають там понад 60 днів, не враховуватимуться при визначенні соціальних нормативів (норм споживання) та доходів для нарахування субсидії.

Ще на рік продовжили нарахування субсидій та пільг на оплату комуналки тим, у кого житло перебуває в окупації чи зоні активних бойових дій.

Нагадаємо, в Україні хочуть дозволити взагалі не платити за комуналку – чому це погана ідея.

Раніше повідомлялося, пенсіонерам почали нараховувати зменшені субсидії: кому не пощастило.

Також, є лише кілька днів: субсидіантам нагадали про важливе – що потрібно встигнути.