Українським військовим належить грошова допомога, яка покриває витрати на піднайм житла, однак її розмір залежить від двох факторів – де проживає людина та скільки членів сім'ї має.

Військовослужбовці можуть отримувати такі компенсації щомісяця згідно із законом. Допомога надається з дня реєстрації, коли людина в установленому порядку подала рапорт на ім'я командира своєї частини. Також від військового та його сім'ї не вимагають реєстрації місця проживання за місцем проходження військової служби.

Мобілізація в Україні, фото slovoidilo
Мобілізація в Україні, фото slovoidilo

Щоб отримати допомогу, військовому потрібно подати рапорт командиру, а також документи із встановленого переліку, довідку про склад сім'ї та довідку про перевірку житлових умов.

У якому розмірі виплачується компенсація:

  • у Києві - 3 800 грн на місяць;
  • в обласних центрах – 2 850 грн на місяць;
  • в інших населених пунктах – 1 900 грн на місяць.

Якщо сім'я військовослужбовця налічує три або більше осіб, то суми збільшуються в 1,5 рази .

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  • у Києві – до 5700 грн на місяць;
  • в обласних центрах – 4275 грн на місяць;
  • в інших населених пунктах – 2850 грн. на місяць.

Виплачують суми за місцем проходження військової служби або за місцем виплати компенсації у безготівковій формі.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

У разі, якщо військовослужбовець виїхав у службове відрядження строком на понад 6 місяців, оформити право на допомогу та подати документи може його сім'я. Договір про оренду житла розробляється військовою частиною, погоджується квартирно-експлуатаційними органами, а потім реєструється у військовій частині та зберігається у фінансовій службі частини.

Нагадаємо, українцям допоможуть "стати на ноги" та виплатять 100 тисяч гривень: хто і як може отримати допомогу