Для всіх наших шановних читачів, котрі з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є важливі новини. Вже відомо, що українцям підвищили тарифи на світ, а також зберегли довоєнний тариф на газ. Проте розмови про те, що тарифи на холодну воду треба нібито піднімати, не вщухають.

Спеціально для наших читачів ми зібрали інформацію про те, як можуть змінитись ціни на комунальні послуги вже з 1 липня поточного року.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Що буде з тарифами на холодну воду

Імовірно, що з 1 липня у великих містах України подорожчає холодна вода. Проте остаточне рішення все ще не ухвалене, тому зростання тарифів можуть знову відстрочити, як це вже сталося 1 січня, а потім 1 березня.

Якщо рішення ухвалять, вартість кубометра може зрости в середньому на 30%. Однак це не означає, що у всіх містах вода подорожчає саме на третину.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Тарифи на водопостачання значно відрізняються залежно від водоканалу, і підвищення також буде різним: у когось вода може подорожчати на 10%, а у когось і на 40%. Крім того, тарифи точно залишаться незмінними у Херсонській, Миколаївській та Харківській областях.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Тарифи на блакитне паливо

Ще у травні 2023 року було оголошено тарифи на газ, які діятимуть наступні 12 місяців, до 1 травня 2024 року включно. Абсолютна більшість сімей (близько 98%) платять "Нафтогазу". Компанія встановила тариф 7,96 грн. за куб. м.

Ціни на газ, інфографіка: gazpravda.com.ua
Ціни на газ, інфографіка: gazpravda.com.ua

Загалом вартість газу у різних постачальників коливається від 7,7 до 9,99 грн за кубометр. Найвигідніша пропозиція – у компанії "ЕРУ Людям". Це маленький столичний постачальник блакитного палива. Найвищі ціни у "СвітлоГазу". Це також компанія із Києва.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Тариф на електроенергію

Вартість електрики для населення зросла з 1 червня. Міняти її не планують як мінімум до кінця 2023 року. Тобто ціна залишиться на рівні 2,64 грн/кВт*год за будь-якого споживання.

Зайвих витрат можна уникнути за допомогою двозонного та тризонного тарифів. Перехід на такі тарифи потребує встановлення спеціальних лічильників.

Нагадаємо, діти допоможуть заощадити на комуналці до 50%: як правильно оформити пільги.

Раніше повідомлялося, "Нафтогаз" втратив гроші клієнтки, які були сплачені за доставку газу: "осіли" на рахунку компанії.

Також, як платити 1,32 гривні за кіловат: українці дізналися простий спосіб економії на комуналці.