Сало – народний продукт, який практично перейшов у розряд делікатесів. Під кінець червня супермаркети перерахували ціни і зовсім не порадували українців. Які ціни на сало, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За час повномасштабної війни ціни в українських магазинах суттєво зросли, а в деяких випадках навіть збільшились. Подорожчання не оминуло і улюблений продукт українців – сало. Цінники на нього вже давно вищі, ніж на м'ясо і продовжують зростати.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 27 червня домашнє сало в середньому коштує 189,00 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця цінник складав 186,50 гривні за кілограм. Примітно, що у червні минулого року середній цінник на це сало був набагато нижчим – 159,00 гривні за кілограм.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Сало солоне у середньому подорожчало з 262,95 до 263,10 гривні за кілограм. Вартість товару коливається в межах 256,30-269,89 гривні за кілограм, залежно від супермаркету. Якщо обернутися в минуле та згадати червень 2022 року, то можна згадати, що солоне сало було набагато доступнішим – у середньому 185,83 гривні за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, на цінник без сліз не поглянеш: як змінилася вартість свіжої та мороженої риби у перший місяць літа.

Також наш портал інформував, голодувати не будемо, але гаманці "схуднуть": що буде з цінами на овочі та фрукти, прогноз експертів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, запаси найнижчі за 10 років, а ціни в рази вищі: в Україні дефіцит популярного фрукту.