Українці, які втратили роботу і опинилися у складних життєвих обставинах, можуть отримати від держави 100 тисяч гривень, щоб "стати на ноги". Виплата коштів здійснюється у рамках програми "Рука допомоги". Про це повідомляє "Юридичний порадник для ВПО".

Програму "Рука допомоги" було запущено для допомоги незаможним українцям у відкритті власної справи. Так, у рамках програми громадяни можуть оформити одноразову допомогу у розмірі до 100 тисяч гривень. Витратити цю суму можна виключно на відкриття та просування власного бізнесу.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

При цьому, коли закінчиться трирічний термін з дати отримання допомоги, гроші потрібно буде повернути – однією сумою або виплачувати частинами за узгодженим графіком. Важливо врахувати, що суму, яку необхідно повернути, буде зменшено на суму сплачених податків, зборів та ЄСВ.

Цю допомогу можна зовсім не повертати. Наприклад, якщо податків було сплачено на суму вищу, ніж допомога. Також "борг" анулюється, якщо надати робочі місця як мінімум двом громадянам із малозабезпечених сімей на строк від 2 років.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Для отримання 100 тисяч гривень на власну справу насамперед потрібно перебувати на обліку у Центрі зайнятості та мати статус безробітного. Потім надати бізнес-план, заяву про надання допомоги та довідку про несудимість. Рішення про призначення допомоги прийматиме спеціальна комісія.

Раніше портал Знай повідомляв, українкам почнуть виплачувати нову допомогу: можна отримати 90 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, що українські сім'ї можуть отримати соціальну допомогу майже у 2700 гривень: хто має право на виплати.

Крім того, ми писали, що переселенці можуть залишитися без виплат: юрист пояснив, за що можуть позбавити державної допомоги.