Українські чиновники неодноразово попадалися на корупційних схемах навіть під час війни. Зокрема, із деякими скандалами пов'язаний мер Києва Віталій Кличко.

Журналіст та засновник podcast platfom "Вільний" Влад Сидоренко поділився дуже цікавою інформацією, яка насамперед має зацікавити ЦПК. Стосується вона Віталія Кличка та його схем із забудови Києва.

"На першому скрині – Оболонь. Червоним кольором я показую будівництво (!) автобана! Так-так, друзі, восьми смугова дорога (!) по чотири смуги (!) у кожну сторону. Ви запитаєте мене, а навіщо будувати автобан у річку Дніпро? – я вам відповім!" - написав він.

Будівництво автобану, скріншот
Будівництво автобану, скріншот

Сидоренко чорним кольором на карті виділив землю під забудову нового ЖК, до якого мають підвести дорогу. Проте забудовники планують робити її за рахунок населення, тобто взяти кошти із держбюжету, а саме – 1,5 млрд грн.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"Стратегічного значення цієї дороги немає. Для міста, вона – не потрібна. Але, місто виділило на це (!) 1,5 млрд грн. Вдумайтеся, 1,5 млрд грн! Будує дорогу, зрозуміла справа, турецький Онур. Що бачимо з документа номер 2", - додав Сидоренко.

Він обіцяє опублікувати докладне розслідування про землю та сам ЖК, з яким пов'язані росіяни та "Слуги", за його словами.

Документ про будівництво, скріншот
Документ про будівництво, скріншот

Нагадаємо, Кличко поскаржився на "шквальну кампанію дискредитації", кияни йому нагадали: "Труханов, потопи, закупівлі, мости та барабани"

Раніше ми писали про те, що у КМДА незаконно виписали собі державну допомогу: оформили масово