Субсидія для деяких українців, які не можуть самостійно сплатити комунальні послуги, є справжнім "порятунком". Проте для її отримання необхідно звертати увагу на терміни подання заяви.

Певні категорії українців мають право на житлову субсидію, розмір якої залежить від декількох факторів. Подати заяву на її одержання потрібно протягом наступних чотирьох днів, тобто до 1 липня. У протилежному випадку можуть виникнути проблеми з оформленням та виплатою.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Процедура подання заяви досить проста, зробити це можна онлайн чи особисто, зазначили у "Соціальній інформаційній платформі".

Якщо людина не встигне подати заяву до 1 липня, їй нараховуватимуть субсидію з дня звернення, а не з початку сезону. Тобто є ризик, що допомога від держави не прийде вчасно і доведеться самостійно розбиратися з оплатою комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

  • у сервісному центрі Пенсійного фонду;
  • ЦНАП;
  • в уповноважених органах сільських, селищних та міських рад.

Для оформлення онлайн можна скористатися порталом Дія, а також веб-порталом або мобільним додатком ПФУ.

Нагадаємо, як платити 1,32 гривні за кіловат: українці дізналися простий спосіб економії на комуналці

Раніше ми писали про те, що "Нафтогаз" втратив гроші клієнтки, які були сплачені за доставку газу: "осіли" на рахунку компанії