Українцям регулярно проводять перерахунок пенсій, а у липні виплати планують збільшити тим, хто вийшов на заслужений відпочинок за спеціальними законами.

Для пенсіонерів, які отримують виплати у розмірі 5076 гривень, підвищення становитиме 19,7%. Це означає, що вони отримуватимуть на 1000 гривень більше. Однак така надбавка передбачена лише журналістам, науковцям, чиновникам та іншим представникам професій, які вийшли на пенсію за правилами, що вже не діють.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

В Україні скасували спеціальні умови для виходу на пенсію, коли запровадили пенсійну реформу, але деякі громадяни ще встигли ними скористатися.

Іншим пенсіонерам зробили перерахунок ще у березні, а ті, хто вийшов на заслужений відпочинок за спеціальними законами, отримають виплати у липні. Розмір суми є половиною від торішнього рівня інфляції та половиною від середнього за три роки зростання зарплат.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Пенсіонери, які працюють, отримали свою надбавку ще в червні. Загалом пенсії підвищили 401 тис. людей, за даними ПФУ. Таким особам регулярно роблять перерахунок, кожні два роки, оскільки їхній стаж збільшується.

Раніше ми писали про те, як платити 1,32 гривні за кіловат: українці дізналися простий спосіб економії на комуналці

Як повідомляв Знай.ua, боржникам за комуналку ще сильніше "закрутять гайки": який "сюрприз" приготував уряд

Також інформаційний портал Знай.ua писав, що українські родини можуть отримати соціальну допомогу майже у 2700 гривень: хто має право на виплати