Стаття за якою інкримінують провину, звучить як "Службова недбалість", хоча чи недбалість це, адже бюджетних коштів "розпиляно" достатньо, як для одного керівника підприємства.

Згідно із матеріалами слідства, КМДА своїм розпорядженням затвердила перелік об’єктів для проведення КП "Київміськсвітло" робіт з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення. На виконання цього розпорядження керівник комунального підприємства доручив підлеглому працівнику провести аналіз цін на матеріали та вироби. Про це повідомляє столична прокуратура.

YASNO підвищив до 82% ефективність освітлення
YASNO підвищив до 82% ефективність освітлення

Зазначають, що підлеглий виконав завдання директора, та провів на свій розсуд "аналітику" цін. Запропонував закупити матеріали для освітлення. Він визначив вартість необхідних матеріалів та виробів, виходячи з комерційних пропозицій двох товариств, які також є нібито посередниками.

Після того дані, які надав працівник, були швидко узгоджені та затверджені. На купівлю обладнання виділились кошти з бюджету міста, але після того, як відбулась перевірка діяльності вже колишнього керівника КП "Київміськсвітло", було виявлено перерозхід у закупках на 840 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Пішоходи на неосвітлених вулиця. Фото: скриншот Youtube
Пішоходи на неосвітлених вулиця. Фото: скриншот Youtube

Цікаво, що після звільнення, ексдиректор став працювати в іншому підприємстві. Напевно одного пограбованого "Київміськсвітла" стало замало.

Наразі прокуратура повідомляє, що невдовзі екскерівнику оголосять про запобіжний захід.

Нагадаємо, ми писали, що ЗМІ: як подруга аферистів Марія Барабаш заробляє на трагедії Саакашвілі.

Як повідомляв "Знай.ua" "Укроборонпром" очолить Герман Сметанін: довів до ручки не одне підприємство у свої 31 рік.

Також "Знай.ua" інформував, вже без кепок та футболок: Нафтогаз вирішив закупити кави на мільйон