Певні категорії українців одержують житлові субсидії, які покривають їхні витрати на оплату комунальних послуг, але їх розмір розраховується індивідуально для кожного заявника та залежить від різних факторів.

Держава минулого року виділила 33,5 млрд грн на те, щоб забезпечити українців соціальною допомогою – житловими субсидіями. Це стосується тих, хто не в змозі самостійно оплачувати комунальні послуги. Ці кошти було виплачено 3,5 млн сімей. Про це пише преслужба постачальника енергетичних послуг YASNO у Facebook.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

А ось цього року уряд вирішив збільшити бюджет на субсидії до 37 млрд. грн. Це означає, що допомогу зможуть надати ще більшій кількості українців.

"Це на 3,5 млрд грн більше ніж у 2022-му. Середній розмір субсидії на оплату комунальних послуг становитиме 1 189,3 грн щомісяця. Цього достатньо, аби покрити прогнозований рахунок за комунальні платежі для 3,7 млн сімей", - повідомили українці.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також у YASNO нагадали, хто з українців має право на призначення субсидії. Так, на допомогу можуть розраховувати ті сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більша за певний для них обов'язковий платіж.

Скріншот YASNO
Скріншот YASNO

Нагадаємо, залишилося три дні: українцям нагадали про важливе правило

Раніше ми писали про те, як в Україні відбувається перерахунок виплат працюючим пенсіонерам: "А якщо я звільнюсь?"

Як повідомляв Знай.ua, "Ощадбанк" списує тисячі гривень з карток українців: була скарбничка, стала кредитка