Українським пенсіонерам блокують банківські картки для виплат навіть під час війни. Арешт загрожує певним категоріям.

Заблокувати пенсійну картку можуть з декількох причин, одна з основних – це невчасна оплата боргів. Рахунок людини заарештовують на підставі документа, який направляє до банку державний чи приватний виконавець.

Банківська карта та банкомат. Фото: youtue
Банківська карта та банкомат. Фото: youtue

Однак важливо враховувати, що блокування відбувається незалежно від розміру боргу. Тобто це загрожує навіть при сумі 100 гривень, наприклад.

Так, виділяють декілька причин накладення арешту за борги:

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще
  • з житлово-комунальних послуг;
  • з неоплачених штрафів за порушення ПДР;
  • через періодичні платежі (аліменти) тощо.

Оскільки в країні ще діє військовий стан, влада забороняє блокувати пенсійні рахунки, але винятки все ж таки є. Заарештувати можуть рахунок тієї людини, чиї порушення стосуються:

  • стягнення аліментів;
  • відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або смертю внаслідок кримінального злочину;
  • боржників, які є громадянами росії.

Боржники, фото financoff
Боржники, фото financoff

У такому разі карту блокують навіть без попередження її власника. Якщо ж арешт було накладено помилково, потрібно звернутися із заявою до державного або приватного виконавця, а також взяти довідку з банку про те, що рахунок відкривався для нарахування пенсії, а з Пенсійного фонду про те, що саме цей рахунок використовується для нарахування пенсії.

Нагадаємо, без повірки лічильників українці опиняться у величезних боргах: залишилося лише кілька днів