Літній сезон фруктів та овочів в Україні вже давно стартував, але ціни все ще кусаються та залишаються на високому рівні. Крім того, вони регулярно змінюються.

Популярні супермармаркети показали, як майже наприкінці червня змінилася вартість полуниці, винограду, яблук та апельсинів. Усі дані зібрали аналітики порталу Мінфін.

Овочі та фрукти, скріншот: YouTube
Овочі та фрукти, скріншот: YouTube

Станом на 24 червня ціни на полуницю знизилися з 133,24 грн/кг до 73,05 грн/кг. Від вибору супермаркету залежить те, яку суму ви сплатите за кілограм ягоди. У Новусі вона коштуватиме 62,99 грн/кг, а в Метро - 83,10 грн/кг.

Ціни на полуницю, дані Мінфін
Ціни на полуницю, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

А ось виноград встиг подорожчати із 187,71 грн/кг до 195,80 грн/кг. У Метро за нього доведеться заплатити 114,31 грн/кг, а в Новусі значно дорожче – 229,00 грн/кг.

Ціни на виноград, дані Мінфін
Ціни на виноград, дані Мінфін

Крім того, у супермаркетах також подорожчали яблука вітчизняного виробництва з 25,38 грн/кг до 32,40 грн/кг. Сорт Айдаред пропонують по 41,50 грн/кг порівняно з травневою ціною 36,37 грн/кг.

Ціни на яблука, дані Мінфін
Ціни на яблука, дані Мінфін

Така ж історія і з апельсинами, але різниця становила лише 2 гривні. У середньому вони зараз продаються за 56,43 грн./кг. Однак апельсини Єгипет стали доступнішими - з 50,37 грн/кг до 45,90 грн/кг, преміум продаються за ціною 62,45 грн/кг.

Ціни на апельсини, дані Мінфін
Ціни на апельсини, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що готуйте гаманці: на додачу до картоплі різко подорожчав ще один овоч, заплатимо на 37% більше

Як повідомляв Знай.ua, запаси найнижчі за 10 років, а ціни в рази вищі: в Україні дефіцит популярного фрукту