Нумізмати готові у прямому розумінні озолотити українців за деякі рідкісні монети, які можуть завалятися у скарбничці чи навіть кишені старої куртки. Заробити на одній монеті можна близько 1400-5000 доларів. Це випливає з даних аукціону Violity.

Найвищий цінник фіксується на монету номіналом 2 копійки 1992 року, яка має особливість у вигляді малого вінка. За неї можна отримати 181 тисячу гривень або 5 тисяч доларів. Цінність цієї монети в тому, що при її виготовленні помилково використовували інший інструмент, і вінок виявився меншим, ніж було задумано дизайном.

Монета. Фото: скрін Violity
Монета. Фото: скрін Violity

В той самий час за прості алюмінієві 2 копійки того ж року можна отримати 78 тисяч гривень або 2,1 тисячі доларів. Зустріти таку монету - великий успіх, адже він дуже рідкісний. Однак знайти її шансів більше, ніж 2 копійки з малим вінком.

Монета. Фото: скрін Violity
Монета. Фото: скрін Violity

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Крім того, нумізмати мають інтерес до монети номіналом в 15 копійок, яка виготовлена ​​з алюмінію.

Монета. Фото: скрін Violity
Монета. Фото: скрін Violity

На аукціоні така монета продається за 50 тисяч гривень або майже 1,4 тисячі доларів. Її цінність полягає в тому, що це був пробний грошовий знак і кількість екземплярів дуже обмежена.

Раніше портал Знай повідомляв, чому цінуються деякі монети і за яку можна отримати від нумізматів кругленьку суму 30 тисяч.

Також наш портал інформував від 1 копійки до 1 гривні: українцям показали монети, за які колекціонери готові щедро платити.

Крім того, ми писали, трясемо скарбнички та гаманці: українцям показали монети, за які можна врятувати цілий стан.