Українки можуть отримати нову грошову допомогу у розмірі 90 тисяч гривень. Хто може претендувати на виплату, розповідає Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українські жінки, які перебували в полоні у російських загарбників і були звільнені, можуть отримати грошову допомогу у розмірі близько 90 тисяч гривень від Фонду блаженного священномученика Климентія Шептицького. Крім того, українки можуть вирушити на відпочинок та реабілітацію до Польщі.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

"За цією Програмою жінки можуть отримати одноразову фінансову допомогу у розмірі 10 тис. злотих (приблизно 90 тис. гривень) до оподаткування та взяти участь у поїздці з відпочинку та реабілітації до Польщі", - йдеться у повідомленні.

У Мінреінтеграції наголосили, що запуск програми підтримки українок став можливим завдяки співпраці уряду України та Польщі. Фінансується ініціатива Канцелярією Прем'єр-міністра Польщі.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Подати заявку на отримання допомоги можна за цим посиланням. Зробити це потрібно до 30 серпня 2023 року. Водночас подача заявок на поїздку до Польщі триватиме до 15 липня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські сім'ї можуть отримати соціальну допомогу майже 2700 гривень: хто має право на виплати.

Також наш портал інформував, що переселенці можуть залишитися без виплат: юрист пояснив, за що можуть позбавити державної допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українців змусять повернути частину отриманих пенсій, якщо вони не "грали за правилами": кому варто задуматися.