Для всіх наших дорогих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Не багато хто знає, але з червня пенсіонери, які продовжують працювати, отримують підвищені виплати.

Середній розмір підвищення – 220 гривень, однак є й ті, кому додали 409 гривень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "На пенсії".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" з 1 квітня 2023 року здійснено перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам, які отримали після призначення/попереднього перерахунку пенсії страховий стаж тривалістю 24 місяці або менше, але після призначення/попереднього два роки.

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Перерахунок пенсії зачепив понад 654,9 тис. осіб, розмір пенсії збільшено понад 401 тис. осіб, середній розмір підвищення – 221,74 грн.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Перерахунок пенсії у зв'язку з урахуванням страхового стажу після призначення/попереднього перерахунку пенсії здійснено 537,5 тис. особам.

Зі зазначеної чисельності пенсіонерів розмір пенсії збільшено у 327,2 тис. осіб, середній розмір підвищення – 179,47 грн.

Перерахунок пенсії у зв'язку з урахуванням страхового стажу та заробітної плати після призначення/попереднього перерахунку пенсії здійснено для 117,4 тис. осіб.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Із зазначеної чисельності пенсіонерів розмір пенсії збільшено у 73,8 тис. осіб, середній розмір підвищення – 409,16 грн.

Виплата перерахованих з 1 квітня пенсій провадиться у червні у встановлені пенсіонерам дати виплати з доплатою за квітень та травень.

Нагадаємо, грошей не буде: на кого можна не чекати цього року підвищення пенсій.

Раніше повідомлялося, що після пенсії пропрацював рік: у ПФУ розповіли, чи чекати перерахунку.

Також, українці можуть отримувати пенсію набагато раніше 60-ти років: за індивідуального розрахунку до 11 тис грн.