Для наших дорогих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важливі новини. Справа в тому, що споживачі, які досі не пройшли перевірку лічильників на воду, тепло, газ та світло, мають це зробити до 7 липня.

В іншому випадку суми в платіжках значно зростуть, оскільки їх розрахують із нормативів споживання.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню голови комісії з питань ЖКГ Київради Олександра Бродського у мережі Facebook.

Повірка лічильників, скріншот: YouTube
Повірка лічильників, скріншот: YouTube

Нормативи споживання значно вищі, ніж середнє споживання українців.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати
Показати ще

Публікація Олександра Бродського, скріншот: Facebook
Публікація Олександра Бродського, скріншот: Facebook

"Щоб не стресувати від майбутніх платіжок, мешканцям, у яких не повірено квартирних лічильників (водо-, тепло-, газо-, електропостачання), потрібно до 7 липня поточного року провести перевірку таких лічильників", - написав Олександр Бродський.

Міжзвіряльний інтервал лічильників води та тепла становить 4 роки. Перевірку здійснюють ліцензовані організації. Лічильник води можна перевірити на місці, не знімаючи та не здаючи до організації. Якщо не провести вчасно перевірку лічильників, можуть прийти платіжки з "космічними сумами".

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Справа в тому, що показання "простроченого" лічильника не приймаються, і в такому випадку платити доводиться за нормами, які зазвичай значно вищі від фактичного споживання.

Повірку лічильника можна замовити у компанії, яка постачає вам комунальну послугу (наприклад, у водоканалу). А також будь-яка сервісна компанія, яка має ліцензію.

Важливо, уточнити, чи потрібна вам перевірка лічильника, можна у вашому договорі на постачання комунальних послуг або свого постачальника.

Нагадаємо, "Нафтогаз" закликає українців відмовитися від паперових платіжок: як тепер оплачувати газ.

Раніше повідомлялося, біда, а не перевірка лічильників: українці навіть не підозрюють, що пускають до хати шахраїв.

Також, як повернути помилково заплачені за газ гроші: "Нафтогаз" дав чіткий алгоритм дій.