Для всіх наших дорогих читачів, які під час походу до магазину чи ринку уважно спостерігають за цінами на продукти, є дуже важливі новини. Ті, хто вже встиг скучити за солодкими ягодами та фруктами, можуть починати радіти.

Справа в тому, що великі українські супермаркети під кінець червня оновили ціни на полуницю, дині та кавуни. Насправді поки що не "оксамитовий сезон", але ціни вже стали більш демократичнішими.

Про це стало відомо завдяки детальній інформації від порталів gotoshop та Minfin.

Ціни на полуницю. Фото: скрін youtube
Ціни на полуницю. Фото: скрін youtube

Вартість полуниці

Згідно із відкритою інформацією, станом на 24 червня середня вартість полуниці порівняно з минулим місяцем знизилася із 133,24 грн/кг до 73,05 грн/кг. Цінник її коливається від 62,99 грн/кг (Новус) до 83,10 грн/кг (Метро).

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ціни на полуницю, скріншот: Minfin
Ціни на полуницю, скріншот: Minfin

Вартість кавунів

Наприклад, на полицях АТБ ціни на кавуни стартують від 39,95 грн/кг і сягають 49,95 грн/кг. В Ашан кавун коштуватиме 29,90 грн/кг. А ось у Новусі його вартість становить 44,99 грн/кг.

Ціни на кавуни, скріншот: Minfin
Ціни на кавуни, скріншот: Minfin

Ціни на дині

На дині цінник за кілограм встановлений значно вищим. В Ашані вони продаються по 98,90 грн/кг. У Новус цінник на дні стартує від 89,99 грн/кг та сягає 99,99 грн/кг.

Ціни на диню, скріншот: Minfin
Ціни на диню, скріншот: Minfin

Ціни на диню, скріншот: Minfin
Ціни на диню, скріншот: Minfin

Нагадаємо, запаси найнижчі за 10 років, а ціни в рази вищі: в Україні дефіцит популярного фрукту.

Раніше повідомлялося, вітаміни для багатих: як в Україні змінилися ціни на банани та яблука.

Також, морква з картоплею дешевшають, а буряк – у дефіциті: українцям розповіли, що відбувається з цінами на інші овочі.