В Україні спостерігається досить стрімке зростання цін на картоплю минулого врожаю, але це не єдиний удар по гаманцях громадян. Паралельно дорожчає ще один популярний овоч - буряк. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опубліковані на порталі Мінфін.

Цінники на буряк минулого врожаю з початку 2023 року тільки падали, але з настанням літа овоч почав стрімко дорожчати. На даний момент вартість буряків у середньому на 37% вища, ніж у травні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 23 червня середня вартість торішніх буряків становить 13,40 гривні за кілограм. Для порівняння у травні цінник був на рівні 9,79 гривні за кіло. Діапазон цін коливається в межах 10,90–15,90 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

В той самий час молоді буряки стрімко дешевшають. Якщо у травні середній цінник на неї становив 85,20 гривні за кілограм, то у другій половині червня доведеться викласти 55,47 гривні за кілограм. Діапазон цін на буряки нового врожаю коливається від 54,90 до 57,10 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на буряки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на цінник без сліз не поглянеш: як змінилася вартість свіжої та мороженої риби у перший місяць літа.

Також наш портал інформував, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дефіциту не уникнути? Чи здатна Львівська область компенсувати втрату овочів із Херсонщини.