В Україні спостерігається якась цінова "турбулентність" у категорії молочних продуктів. Те, що було дешевшим – подорожчало, а що коштувало більше – помітно знизилося в ціні. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети перерахували ціни на молоко, кефір та сметану, але не сильно додали радості покупцям.

Молочка, фото: Знай.ua
Молочка, фото: Знай.ua

Молоко

Станом на 23 червня молоко торгової марки "Простоквашино" 1% у середньому коштує 33,18 гривні за 900 мл. Це помітно дешевше, ніж місяцем раніше, коли вартість цього продукту сягала 38,80 гривні. Водночас середній цінник на молоко "Яготинське" 2,6% знизився з 39,41 до 39,12 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Кефір

Кефір "Селянський" 2,5% у супермаркетах у середньому пропонується по 43,26 гривні за 950 мл. Для порівняння, минулого місяця цінник на продукт був помітно нижчим – 40,60 гривні. Діапазон цін на кефір коливається в межах 41,90-45,97 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Сметана

Сметана торгової марки "Президент" 15% здешевшала з 39,11 до 37,74 гривні за 350 грамів. Сметана "Простоквашино" 20% також пропонується помітно дешевше, ніж минулого місяця: 41,98 гривні за 340 грамів, замість 44,14 гривні.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні почали падати ціни на курячі яйця: у чому причина і скільки коштуватиме десяток.

Також наш портал інформував, чи можна закупитись про запас: українців порадували різким зниженням цін на каву.

Крім того, ми писали, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.