Вже у липні українці отримають нові платіжки за електроенергію за тарифом 2,64 гривні за кВт/год. Щоб не обомліти від суми, яку доведеться викласти, споживачам слід дотримуватись низки правил. Порадами поділилися на сайті Держагентства з питань енергоефективності.

Так, заощадити на електроенергії можна, якщо правильно вибирати техніку. Наприклад, якщо настав час замінити холодильник, то краще зупинити вибір на класі А, який вимагатиме на 30-50% менше електроенергії, ніж аналогічний пристрій класу В.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Також у будинку варто замінити всі лампи на енергоефективні та по можливості поставити датчики електроенергії, які допоможуть споживати електроенергію тільки коли це дійсно потрібно.

Всі пристрої в будинку, які в якийсь період часу не використовуються, потрібно відключати, зокрема з розетки. Наприклад, залишати комп'ютер на ніч у режимі сну недоцільно, адже він споживатиме електроенергію.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Допомагають зменшити суми у платіжках та прості побутові моменти. Наприклад, холодильник краще розташовувати подалі від батарей, плити і не піддавати дії прямих сонячних батарей краще.

Зрештою, для ефективної економії рекомендується поставити двозонний лічильник. Це коштуватиме близько 2-3 тисяч гривень, але 23:00 до 07:00 використання електроенергії обійдеться на 50% дешевше.

Раніше портал Знай повідомляв, нові платіжки – не єдина біда: що буде з цінами на продукти після зростання тарифу на електроенергію.

Також наш портал інформував, українцям можуть підняти тариф на електроенергію в 10 разів: експерт пояснив, у чому проблема.

Крім того, ми писали, українцям готують ще один тарифний "сюрприз": віддавати за комуналку доведеться ще більше.