В Україні, незважаючи на повномасштабну війну, продовжується виплата соціальної допомоги, зокрема житлових субсидій. Деякі громадяни можуть навіть оформити виплати на понаднормову площу житла. У яких випадках це можливе, повідомляє пресслужба Пенсійного фонду.

Законодавство передбачає чіткі правила, за якими громадянам надається житлова субсидія. Зокрема, площа квартири чи будинку має відповідати нормам, якщо вона виходить за встановлені межі, то у виплаті відмовляють. Проте є категорії громадян, на яких ця норма не поширюється.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, отримати субсидію на понаднормову площу житла можуть непрацездатні особи, які не працюють, які проживають самі. Зокрема, це пенсіонери, які отримують пенсію за віком, у зв'язку із втратою годувальника або за інвалідністю, а також ті, хто досяг пенсійного віку і отримують пенсію за вислугою років.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Також сюди відносяться українці, які отримують соцвиплату, як особа, яка не має права на пенсію, особи з інвалідністю, а також громадяни, яким виплачується соцдопомога з інвалідності з дитинства та діти з інвалідністю.

Субсидія на понаднормову площу житла надається за умови, що претендент на допомогу надасть документи, що підтверджують належність до однієї з пільгових категорій.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям планують зменшити розмір субсидії: на яких підставах.

Також наш портал інформував, у яких випадках не призначать субсидію на комуналку: українцям можуть відмовити.

Крім того, ми писали, українцям призначають "нульові" субсидії: у ПФУ дали роз'яснення.