В Україні, незважаючи на складну економічну ситуацію через повномасштабну війну, тривають виплати різних видів допомоги. Зокрема, українці можуть оформити виплату до 2684 гривень. Хто має право на таку допомогу, повідомляють "Вікна".

На грошову підтримку держави можуть розраховувати малозабезпечені сім'ї. Так, минулого року такі сім'ї отримували виплати у розмірі 2100 гривень. Допомога призначалася на третю і кожну наступну дитину. 2023 року розмір виплати становить 2684 гривні.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Зазначається, що ця сума виплачується малозабезпеченим сім'ям щомісяця, доки дитина не досягне 6-річного віку.

Востаннє фінансову допомогу цій категорії українців індексували у березні 2022 року. У 2023 році більша частина державного бюджету спрямована на фінансування армії, тому нестача коштів не дозволяє збільшити дані виплати.

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Крім того, малозабезпечені сім'ї мають право на низку інших пільг, наприклад, на 50-відсоткову знижку на комуналку, безкоштовне отримання ліків, виписаних за рецептом лікаря та безплатний проїзд у міському транспорті.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виплати для українок: ПФУ вказав на важливий нюанс у грошовій допомозі у зв'язку з вагітністю та пологами.

Також наш портал інформував, що переселенці можуть залишитися без виплат: юрист пояснив, за що можуть позбавити державної допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українців змусять повернути частину отриманих пенсій, якщо вони не "грали за правилами": кому варто задуматися.