Яблуко - один із найпопулярніших в Україні фруктів, який був по кишені кожному покупцю. Втім, не у першій половині 2023 року. Цінники на яблука злетіли втричі, а їх запаси оцінюються як найнижчі за 10 років. Про це повідомляє Володимир Гуржій, керівник компанії USPA Fruit.

Фахівець зазначив, що пропозиція яблук в Україні дуже обмежена і наразі розпродуються залишки торішнього врожаю. Малі обсяги продукції на ринку призвели до підвищення відпускних цін у 2-3 рази.

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

"У зв’язку зі зростанням відпускних цін у 2–3 рази, що зумовлено рекордно низькими залишками, основним сегментом збуту яблук є продаж на внутрішньому ринку до торгових мереж, які запропонують найвигідніші умови", - розповів Володимир Гуржій.

Ціни на яблука. Фото: скрін youtube
Ціни на яблука. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Експерт зізнався, що, за його оцінками, залишки яблук в Україні найнижчі за останні 10 років. Втім, виробники віщували такий розвиток ситуації ще восени 2022 року, коли робилося закладання яблук на тривале зберігання.

За даними Мінфіну, яблука українці зараз у супермаркетах у середньому коштують 32,40 гривні за кілограм. Айдаред пропонуються помітно дорожче – 41,50 гривні за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.

Також наш портал інформував, голодувати не будемо, але гаманці "схуднуть": що буде з цінами на овочі та фрукти, прогноз експертів.

Крім того, ми писали, без туго набитого гаманця в магазині робити нічого: українців приголомшили новими цінами на яловичину та сало.