У зв'язку із підвищенням тарифів на комунальні послуги дедалі більше українців подає заявки на оформлення житлової субсидії. Однак у відповідь одержують повідомлення про отримання так званої "нульової" субсидії. У Пенсійному фонді пояснили, чому так відбувається.

В Україні кожен громадянин має право подати заявку на призначення субсидії. Розмір такої допомоги розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг та обсягом обов'язкового платежу. Обов'язковий платіж залежить від рівня сукупного доходу всіх членів домогосподарства та визначається в індивідуальному порядку для кожного претендента на допомогу.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Коли результати проведеного розрахунку показують, що різниця має нульове чи негативне значення, розмір субсидії становить 0,00 гривні. Отже, за комунальні послуги доведеться сплачувати у повному обсязі.

"Це означає, що розміри сплачених сум за житлово-комунальні послуги не перевищують розмір обов’язкового платежу (п. 60 Положення про порядок призначення житлової субсидії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 N°848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”, - зазначили у ПФУ.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф
Показати ще

Нарахування субсидій, кадр з відео
Нарахування субсидій, кадр з відео

Варто зазначити, що якщо на літній період домогосподарство отримало "нульову" субсидію, то при настанні опалювального сезону ПФУ може переглянути розмір допомоги, адже витрати на комуналку збільшуються через необхідність платити за тепло.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям планують зменшити розмір субсидії: на яких підставах.

Також наш портал інформував, у яких випадках не призначать субсидію на комуналку: українцям можуть відмовити.

Крім того, ми писали, звірять дані з чотирьох реєстрів: цього року посилено потрусять субсидіантів.