В Україні деякі категорії громадян при виході на заслужений відпочинок можуть одержати справжній "джекпот" у вигляді 10 місячних пенсій. Хто може розраховувати на таку виплату, пояснили у Пенсійному фонді.

Вчителі та інші працівники навчальних закладів при досягненні пенсійного віку можуть отримати виплату у розмірі 10 місячних пенсій, але за умови, що раніше їм не призначалася будь-яка інша пенсія.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Особам, яким раніше не призначалася будь-яка інша пенсія, зокрема по інвалідності або за вислугу років, виплачується грошова допомога в розмірі десяти місячних пенсій", - повідомляє ПФУ.

Втім, це не всі умови, які мають бути дотримані для отримання такої виплати. Так, допомога у розмірі 10 пенсій виплачується, якщо на день досягнення пенсійного віку працівник освіти працював у установах та установах державної чи комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Крім того, важлива наявність необхідного стажу: для чоловіків – 35 років, для жінок – 30 років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, робота після виходу на пенсію: скільки потрібно працювати, щоб ПФУ підвищив виплати.

Також наш портал інформував, чи навіть внески не допоможуть? Українці можуть залишитись без частини стажу, попередження від Пенсійного фонду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українців змусять повернути частину отриманих пенсій, якщо вони не "грали за правилами": кому варто задуматися.