Для всіх наших дорогих читачів, які з усією відповідальністю стежать за своїми квитанціями щодо комуналки, є дуже важливі новини. Справа в тому, що деякі українці взагалі можуть втратити таку державну допомогу.

Важливо знати, що субсидії на оплату комунальних послуг нараховуються з урахуванням доходів громадян, у тому числі й пенсій, які цього року індексувалися.

Про це розповіла начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчак.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

За її словами, у літній період субсидії традиційно нижчі, ніж у зимовий – оплати за опалення немає. Враховуючи збільшення пенсійних виплат, субсидії пенсіонерам будуть меншими, ніж минулого року.

Популярні новини зараз
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

"Кожна субсидія розраховується індивідуально і вона залежить від витрат домогосподарства та доходів, які отримують члени домогосподарства. З огляду на те, що пенсійна виплата зросла, відповідним чином розмір субсидії міг змінитися, або взагалі дорівнювати нулю", — заявила Олена Корчак одному з українських видань.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Також варто нагадати той факт, що вже з липня в Україні ціни на хліб можуть значно зрости. Через стрімке подорожчання палива підприємці будуть змушені підняти вартість продуктів. Нові ціни на паливо вплинуть на собівартість усіх логістичних процесів на виробництві, в тому числі і на вартість хліба.

Нагадаємо, нові тарифи збільшили платіжки українців на 200-300 грн, а якщо з бойлером – до 500 грн.

Раніше повідомлялося, комуналка під час війни: чи потрібно платити, якщо ви знаходитесь в іншій країні.

Також, українцям планують зменшити розмір субсидії: на яких підставах.