В Україні продовжують дорожчати основні овочі, що входять до так званого борщового набору. Так, у другій половині червня супермаркети виставили нові цінники на цибулю та моркву. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Вартість цибулі у супермаркетах сягає майже 130 гривень за кілограм, залежно від сорту. Також продовжує дорожчати морква торішнього врожаю.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Цибуля

Цибуля біла в супермаркетах продається із середнім цінником 129,00 гривні за кілограм. В той самий час ріпчасту цибулю в середньому можна купити по 73,40 гривні за кіло. Для порівняння, у травні її вартість була суттєво нижчою – 60,72 гривні за кіло.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Також у супермаркетах продається молода цибуля та її ціна більш демократична - 52,89 гривні за кіло. Порівняно із травнем цінник на овоч нового врожаю знизився майже на 7 гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Морква

Середній цінник на моркву зріс із 60,78 до 62,00 гривні за кілограм. Діапазон цін на овочі коливається в межах 56,90-69,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі. Разом з тим молода морква пропонується за приємнішою ціною – 55,90 гривні за кіло. Для порівняння, у травні морква нового врожаю коштувала у середньому 67,30 гривні за кіло.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, на цінник без сліз не поглянеш: як змінилася вартість свіжої та мороженої риби у перший місяць літа.

Також наш портал інформував, без туго набитого гаманця в магазині робити нічого: українців приголомшили новими цінами на яловичину та сало.

Крім того, ми писали, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.