Підвищення тарифу на електроенергію, яке відбулося на початку червня, завдасть подвійного удару по гаманцях українців. Окрім вищих сум у платіжках, очікується зростання цін на товари та послуги. Про це заявив аналітик Богдан Серебренніков у коментарі "24 каналу".

В Україні з червня почав діяти єдиний тариф на електроенергію – 2,64 гривні за кВт*годину. За такою ціною українці платитимуть щонайменше до кінця року. Зазначається, що суми у платіжках у середньому збільшаться на 250 гривень. Разом з тим, з 1 липня збільшиться тариф на електроенергію і для бізнесу.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Богдан Серебренніков упевнений, що підвищення тарифу на електроенергію завдасть подвійного удару по гаманцях українців. Справа в тому, що платити більше доведеться не лише за рахунки, а й за популярні продукти. Експерт прогнозує, що загалом ціни на більшість побутових товарів та послуг збільшаться максимум до 5%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Водночас експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук вважає, що подорожчання становитиме від 5% до 15% залежно від виду товару чи послуги. Подорожчають продукти, виробництво яких потребує значних обсягів електроенергії, наприклад молочка, хлібобулочні вироби.

Раніше портал Знай повідомляв, як не зомліти від цифр у нових платіжках за світло: в "Нафтогазі" дали кілька порад.

Також наш портал інформував, що українцям можуть підняти тариф на електроенергію в 10 разів: експерт пояснив, у чому проблема.

Крім того, ми писали, що українцям готують ще один тарифний "сюрприз": віддавати за комуналку доведеться ще більше.