Українці тільки почали приходити до тями після захмарної вартості черешні, як на ринку вже стартували продажі вишні. Покупцям розповіли, як розпочався сезон, а також що з цінами та якістю літнього смаколика.

Аналітики проекту EastFruit повідомили, що збирання вишні в Україні почалося ще тиждень тому, але продукція від місцевих господарств з'явилася на ринку лише зараз. За даними, цього року продажі загалом стартували пізніше, ніж звичайно.

Вишня, скріншот: Youtube
Вишня, скріншот: Youtube

Ціни трохи кусаються. Наразі перші великі партії садівники відвантажують по 50-70 грн/кг. Цей показник у середньому на 70% дорожчий, ніж на початку минулого сезону.

"Як повідомляють садівники, сьогодні попит на вишню досить високий. Однак, за прогнозами учасників ринку, валовий збір вишні в поточному сезоні буде дещо нижчим, ніж торік, що пов’язано з втратами врожаю цих кісточкових через заморозки в першій половині весни", - додали аналітики.

У зв'язку з цими причинами відпускні ціни на вишню цього сезону суттєво вищі за торішні. У той же час якість оцінюється як середня або нижча, тому що через погану погоду виросла дрібна вишня, а також уже починає тріскатися та гнити на деревах.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Сад, вишня, фото: Знай.ua
Сад, вишня, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що українців попередили про суттєве подорожчання хліба: у чому причина

Раніше ми писали, що переселенці можуть залишитися без виплат: юрист пояснив, за що можуть позбавити державної допомоги

Як повідомляв Знай.ua, українцям показали свіжі ціни на гречку, рис та макарони: скільки просять у супермаркетах