Певні категорії українців отримують субсидію, яка покриває частину оплати житлово-комунальних послуг, проте з'явилася інформація, що розмір цих виплат можуть зменшити.

Про це повідомили у ГУ Пенсійного фонду у Вінницькій області. Опалювальний сезон позаду, і це означає, що на українських пенсіонерів очікує зменшення допомоги на оплату комуналки. Однак не лише цей факт відіграв роль у цій ситуації.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Розмір виплат планують зменшити також через те, що у березні пенсію перерахували і багато українців почали отримувати більше. Це означає, що після збільшення доходів субсидіантів-пенсіонерів допомога на оплату житлово-комунальних послуг їм нараховуватиметься у меншому розмірі.

Начальниця ГУ ПФУ у Вінницькій області Олена Корчака у програмі "На годині" нагадала, що субсидія розраховується індивідуально для кожного споживача, а її розмір залежить від витрат, які використовує домогосподарство, та доходів, які отримують члени домогосподарства.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Враховуючи, що пенсійна виплата зросла, відповідним чином розмір субсидії міг змінитися або взагалі дорівнювати нулю", - додала Олена Корчака.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що після подорожчання електрики можна буде платити вдвічі менше: як це зробити

Як повідомляв Знай.ua, хто в Україні отримує максимальні пенсії без обмежень: яйця по 70 грн їх не турбують

Також портал Знай.ua писав, що ПриватБанк "поставив на лічильник" клієнта після того, як з його картки вкрали 50 тисяч: "Шахрайства не бачать"