В Україні останнім часом спостерігається зниження вартості яєць. Це сталося після того, як влада обмежила експорт та транзит аграрної продукції через Польщу та інші держави.

Про це розповів начальник відділу продажу ТОВ "Інкуба" Євген Хайлов. Наразі яйця продаються набагато дешевше, якщо порівнювати з восени минулого року, коли ціни на продукт різко злетіли до 75 гривень за десяток.

Ціни на яйця, скріншот: YouTube
Ціни на яйця, скріншот: YouTube

На думку Хайлова, причина такого здешевлення у тому, що в Україні заборонили експортувати сільськогосподарську продукцію, через що український ринок перенаситився.

"Господарства це відчули одразу: збільшились залишки яйця на підприємствах. Відповідно, щоб їх знизити, виробники почали знижувати відпускні ціни", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

З кінця цієї весни і на сьогоднішній день курячі яйця стають все доступнішими для споживачів, що не може не тішити. На даний момент продукт в середньому коштує 56 гривень, але все залежить від вибору супермаркету і торгової марки. Згідно з інформацією Мінфіну, дешевше яйця пропонують у Новусі та Варусі - 54,99 грн та 48,50 відповідно.

Ціни на курячі яйця, скріншот: Minfin
Ціни на курячі яйця, скріншот: Minfin

Раніше ми писали про те, що ідеально для літнього салату: в Україні разом з огірками подешевшав ще один ходовий овоч

Як повідомляв Знай.ua, ціни на черешню будуть ще вищими: українців попередили про другу хвилю подорожчання та погану якість

Також портал Знай.ua писав, що 60 гривень у середньому: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву, капусту та цибулю.