Київська міська прокуратура, яка нещодавно вручила підозру директору комунального підприємства, знайшла ще трьох учасників схеми.

За даними Київської міськпрокуратури, у справі про розкрадання 104 млн грн бюджетних коштів, виділених на будівництво Подільського мосту, повідомили про підозру ще трьом посадовцям — директору та голові наглядової ради генпідрядної компанії та керівникові субпідрядної організації.

Повідомлення про підозру причетним до розкрадання. Фото: Facebook
Повідомлення про підозру причетним до розкрадання. Фото: Facebook

Історія розслідування така: у березні 2023 року між комунальним підприємством КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", генпідрядником та субпідрядною організацією були підписані чергові акти приймання виконаних будівельних робіт, вони були нібито спрямовані на оренду та експлуатацію спеціальних машин та механізмів у ході будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у Києві.

Спираючись на ці документи, на рахунок субпідрядної організації було перераховано 181 млн гривень.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Повідомлення про підозру причетним до розкрадання. Фото: Facebook
Повідомлення про підозру причетним до розкрадання. Фото: Facebook

За висновком будівельно-технічної експертизи вартість оренди вказаної техніки була завищена на 104 млн гривень.

У прокуратурі зазначають, посадовців звинувачують у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України). Їм загрожує від семи до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Повідомляється, що пред тим виявили махінації на 6 млн грн та на 36 млн грн.

Нагадаємо, ми писали, що на мажорній тусовці у Києві засікли "короля обналу": В'ячеслав Стрілковський продовжує працювати у столиці з російським паспортом.

Як повідомляв "Знай.ua", політик-утікач Святослав Олійник замішаний в афері на ринку знезараження питної води – розслідування.

Також "Знай.ua" інформував, що у Києві спіймали соратника Януковича Володимира Макєєнка, який біг до укриття.