Українські пенсіонери можуть розраховувати на підвищення виплат 2023 року в рамках чергової планової індексації.

Згідно з матеріалами Пенсійного фонду України (ПФУ) на офіційному сайті, суми пенсій збільшаться приблизно на 20%.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Цього разу індексація безпосередньо торкнеться громадян, які вийшли на заслужений відпочинок відповідно до відповідних спеціальних законів.

Цю процедуру буде проведено у липні 2023 року, а збільшені суми пенсій отримають громадяни вже в останньому місяці літа – у серпні. Йдеться про Закони "Про статус народного депутата України", "Про державну службу", "Про наукову та науково-технічну діяльність" та "Про службу в органах місцевого самоврядування".

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Очікується, що розмір пенсій зросте, як і під час індексації, що вже пройшла, — на 19,7%. Вказана цифра є середнім показником, адже кінцеві суми відрізнятимуться для кожного пенсіонера, оскільки розрахунок буде здійснюватися індивідуально, залежно від початкового розміру пенсії.

Індексація буде здійснюватися автоматично, і громадянам не потрібно звертатися до органів Пенсійного фонду.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

За даними Пенсійного фонду, збільшення виплат для українських пенсіонерів становитиме від 100 до 1 тисячі гривень.

Нагадаємо, пенсіонерам пообіцяли надбавку у 259 гривень.

Як повідомляв "Знай.uа", 97-річна пенсіонерка пережила Голодомор, а зараз добровільно віддала весь урожай ЗСУ: "У мене і онуки та правнуки там"

Знай.uа писав, українцям відповіли, чому затримують виплату пенсій: "Немає документів..."