Останнім часом в Україні робили чимало сумнівних закупівель за рахунок державного бюджету – барабани, сковороди та овочерізки для сховищ на мільйони гривень. Тепер комунальники захотіли засипати пляжі у Києві піском, хоча пляжний сезон ніхто відкривати не планував.

На сайті державних закупівель Prozorro 14 червня 2023 року з'явилися торги з підсипки піску та планування пляжної території у Києві, а зайнятися цим вирішило державне комунальне підприємство "Плесо".

Всі ці послуги коштуватимуть 6,5 мільйонів гривень. Торги мають відбутися 23 червня о 12:30.

Закупівля піску, скріншот Prozorro
Закупівля піску, скріншот Prozorro

На 7 пляжів у Києві планують підвезти 11 тисяч 810 тонн піску, доставку хочуть здійснити баржами та вантажними автомобілями. Загалом пісок розподілятимуть на 49 тис. 488 м² територій столичних пляжів.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Закупівля піску, скріншот Prozorro
Закупівля піску, скріншот Prozorro

Крім того, комунальники до цього вже перевіряли якість питної води, піску та ґрунту на пляжах. Договір з тендеру було укладено 17 травня цього року на загальну суму на 292 тисячі гривень із "Київським міським центром контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

Варто зазначити, що киянам забороняють відвідувати пляжі, тому що там не укриттів, а пляжний сезон зовсім вирішили скасувати, тому виникає логічне питання – для кого і навіщо закуповують пісок на таку надхмарну суму.

Нагадаємо, Антикоррада при МО знала, що гроші на закупівлю продовольства для ЗСУ віддали "злодіям"

Раніше ми писали про те, що овощерізки та сковороди на 2,7 млн ​​грн: у ліцеї переконують, що це дуже "потрібні речі" для укриттів