Субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб.

Щоб визначити, чи необхідна субсидія, враховуються також доходи членів сім'ї осіб із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства, про це нагадали у ПФУ.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У разі коли в житлових приміщеннях зареєстровані неповнолітні діти, які залишилися без батьківської опіки, та/або недієздатні особи працездатного віку, над якими встановлено опіку, житлова субсидія призначається за заявою опікуна або піклувальника.

Крім цього з поточного року впровадили нововведення і дозволили призначати субсидію за фактичним місцем проживання особам, які орендують житло на підставі договору найму, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Однак, житлова субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання особи та за місцем її фактичного проживання.

Субсидія також може призначатися одному із членів домогосподарства, які не зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично проживають у ньому без укладеного договору найму (оренди) житла, у разі, коли вони є ВПО.

У випадках, призначення житлової субсидії орендарям та ВПО, склад домогосподарства декларується заявником під час звернення за призначенням житлової субсидії з додаванням до заяви відповідних документів, що підтверджують проживання за фактичною адресою домогосподарства.

Нагадаємо, ми писали, що які фахівці отримують найвищі зарплати в Україні: на кого йти вчитися.

Як повідомляв "Знай.ua" крадіжка грошей із банківської картки: юристи дали алгоритм дій, який допоможе повернути кошти.

Також "Знай.ua" інформував, українцям показали нові ціни на молоко, сир та сметану: скільки просять за продукти у супермаркетах.