В Україні отримати штраф на проїжджій частині можуть не лише водії, а й пішоходи. Кого та на скільки можуть оштрафувати, розповіли на сторінці "Про гроші" в Instagram.

Нерідко провокаторами ДТП стають не лише водії, а й звичайні пішоходи. Отже, в Україні діють штрафи, аби пішоходи не забували про правильну поведінку біля проїжджої частини.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Так, якщо перейти проїжджу частину в недозволеному місці або в упор до авто, що наближається, то можна отримати штраф у розмірі 255 гривень. Раніше за це порушення українців штрафували лише на 55 гривень.

А от якщо пішохід створив на дорозі аварійну ситуацію, то штраф зростає в рази - до 850 гривень. Тобто через неуважність можна буквально на рівному місці втратити від 255 до 850 гривень і, можливо, навіть травмуватися.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Рух авто у Києві, скріншот: YouTube
Рух авто у Києві, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що у 2022 році за участю пішоходів сталося 5284 ДТП. Згідно зі статистикою, 874 особи отримали травми несумісні з життям.

Примітно, що у найближчих країнах ЄС, наприклад, у Польщі, штрафи для пішоходів на порядок вищі - від 50 до 300 злотих або близько 400-2500 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні по-новому каратимуть водіїв, які "лихачать" при їзді з дітьми: штрафом можна не позбутися.

Також наш портал інформував, можна втратити посвідчення водія: в Україні пропонують нову систему покарання за порушення правил дорожнього руху.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв нові штрафи для українців: кому доведеться заплатити 33 500 гривень.