У 2023 році цінники на кавуни, швидше за все, будуть вищими, ніж торік. Це зумовлено затримкою розвитку посівів кавунів через холодну весну і досить прохолодний початок літа. Про це розповів агроном ПП "Агро Південь експорт" Ігор Сєріков у коментарі "Юг.Today".

Агроном підкреслив, що через прохолодний початок літа багато сходів загинуло і сподіватися на великий урожай фермери вже не можуть. Отже, низьких цін цього сезону також не варто чекати.

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Для активного зростання кавуна і дині необхідна мінімальна температура +15°С вночі, а вдень +25-30°С і вище. Цього року дуже важко отримуємо сходи, вони дуже слабо розвиваються. ", - зазначає він.

Ціни на кавуни та дині, скріншот з відео
Ціни на кавуни та дині, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

За словами агронома, вартість кавунів буде точно не нижчою, ніж торік, а можливо навіть вищою.

Варто зазначити, що у 2022 році ціни на кавуни були рекордно високими. Наприклад, у столиці влітку кавун пропонували по 60 гривень за кілограм, а вже до осені цінник опустився до 40-30 гривень за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці хапаються за серце від нових цін на черешню: смак літа, який не по кишені.

Також наш портал інформував, вітамінний удар – 50 грн за 100 грамів: українцям показали свіжі ціни на місцеву черешню та лохину.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на цінник без сліз не поглянеш: як змінилася вартість свіжої та мороженої риби у перший місяць літа.