Вже у липні українці отримають нові платіжки за електроенергію за новим тарифом 2,64 гривні за кВт*годину. Що потрібно зробити, щоб не зомліти від цифр у квитанції, порадили в компанії "Нафтогаз".

У газопостачальній компанії зазначили, що за вікном встановилася спекотна погода, а отже, настає сезон кондиціонерів. Дані пристрої потужні і споживають багато електроенергії, яка до того ж стала вдвічі дорожчою.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Щоб не зомліти від суми в квитанції за світло, в "Нафтогазі" рекомендують дотримуватися кількох простих правил:

  • включати кондиціонер тільки в тому приміщенні, де ви проводите більше часу;
  • щільно закривати двері та вікна у приміщення, адже це допомагає заощадити;
  • прохолодне повітря повинне надходити вільно, тому якщо кондиціонер за шторою, то потрібно відсунути її;
  • уникати нагріву приміщення від прямих сонячних променів – закривати жалюзі або ролети на вікнах;
  • комфортна температура вважається 20-25 градусів, тому не варто "вичавлювати" з кондиціонера всі сили та сильно охолоджувати кімнату.

Кондиціонери, фото: скріншот з відео
Кондиціонери, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Також у "Нафтогазі" радять встановити двозонний лічильник, який дозволить платити за світло у половину менше в період з 23:00 до 07:00.

"Ідеальний час для включення кондиціонерів влітку – з 11 до 17 години та вночі після 23 години, щоб уникнути перевантаження енергомережі. А вранці та ввечері найкращий спосіб запустити в будинок свіже повітря – звичайне провітрювання", - йдеться в повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям можуть підняти тариф на електроенергію у 10 разів: експерт пояснив, у чому проблема.

Також наш портал інформував, "Нафтогаз" запропонував "ноу-хау" для українців: спростить життя кожному споживачеві.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії в Україні: чи вистачить грошей у бюджеті після підвищення тарифів.