Нещодавно у соціальних мережах з'явився документ, у якому йдеться про початок загальної мобілізації в Івано-Франківській області. Чоловікам дали 10 днів, щоб прийти до військкомату. Ситуацію прокоментував адвокат Ростислав Кравець у коментарі для Vesti.ua.

Так, згідно з документом, який з'явився у мережі, на Івано-Франківщині оголосили загальну мобілізацію і всім військовозобов'язаним місцевим мешканцям протягом 10 днів треба з'явитися до ТЦК. При цьому без дозволу військкома мешканцям забороняється міняти місце проживання.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Адвокат заявив, що сумнівається у правдивості наказу про таку локальну загальну мобілізацію. Він зазначив, що навіть у цьому випадку не скасовується необхідність вручення повісток.

"Для того, щоб це зробити у будь-якому випадку передбачено необхідність особистого звернення військкомату з повістками до конкретної особи із зазначенням підстав для появи у ТЦК та СП", - пояснив правозахисник.

Популярні новини зараз
Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф
Показати ще

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Крім того, повідомлення про загальну мобілізацію в регіоні виглядають неправдоподібно, адже за 10 днів військкомати навряд чи зможуть пропустити через себе кількість людей. За словами адвоката, Івано-Франківська область не найбільша, але близько 300-400 тисяч осіб нараховуватиметься.

"Як за 10 днів військкомати зможуть усіх прийняти, це якийсь абсурд", - підсумував він.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні в одному з військкоматів оголосили загальну мобілізацію - чоловікам дали лише 10 днів, щоб прийти.

Також наш портал інформував, військові розповіли, скільки в Україні продовжуватиметься мобілізація: "Скоріш за все..."

Крім того, ми писали, хто з українців не може бути заброньований: важливі військово-облікові спеціальності.