Ще одна категорія українців може претендувати на грошові виплати від держави. Хто найближчим часом зможе отримати виплати, розповіла віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону новин.

Уряд провів нараду з міжнародними гуманітарними операторами і наразі активно розробляється план надання гуманітарної та грошової допомоги для мешканців Херсонщини та Миколаївщини, які постраждали від чергового терористичного акту російських окупантів.

Мешканець Херсонщини. Фото: скрін youtube
Мешканець Херсонщини. Фото: скрін youtube

Зазначається, що мешканці підтоплених районів зможуть отримати одноразову грошову допомогу, розмір якої буде визначено вже найближчим часом. На даний момент обласні військові адміністрації складають переліки постраждалих населених пунктів, мешканці яких матимуть змогу отримати виплату від держави.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

"Йдеться про одноразову грошову допомогу. Але її мають отримати всі, хто постраждав від лиха. Допомога вкрай необхідна, і люди на неї розраховують", - заявила Ірина Верещук.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перші українці отримали компенсацію на ремонт пошкодженого житла: хто в пріоритеті.

Також наш портал інформував, житло, одяг та грошову допомогу: як українцям без прописки отримати статус ВПО.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям безкоштовно роздають продуктові набори, ліки та корм для тварин: де і як отримати.