Комунальні підприємства, що надають послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, закликають регулятора підвищити тарифи з 1 липня.

Цей крок є вкрай важливим, щоб українців і надалі стабільно могли забезпечувати водою з дотриманням усіх технологічних процесів. Таку заяву зробив президент асоціації "Укрводоканалекологія" Дмитро Новицький під час пресконференції.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Він зазначив, що розрахунки нових тарифів були узгоджені регулятором ще влітку минулого року і мали набути чинності ще у грудні. Потім перегляд тарифів на воду переносили ще кілька разів: до завершення опалювального сезону до 1 травня, а потім на 1 червня.

За словами Дмитра Новицького, витрати водоканалів збільшилися, зокрема на реагенти, які доводиться купувати за кордоном, а також на оплату праці співробітників.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Він додав, що підвищення тарифу в середньому на 33%, яке було ухвалено у грудні 2022 року, вже неактуальне, адже в ньому враховувалися старі ціни на реагенти та електроенергію. Втім, водоканали закликають Нацкомісію встановити нові тарифи хоча б за тими розрахунками, щоби мати можливість забезпечувати споживачів водою.

"Наразі ця вартість, на жаль, змінилася. Але ми закликаємо регулятора ухвалити рішення про встановлення нових тарифів на воду з 1 липня хоча б за тими розрахунками, щоб система водозабезпечення могла функціонувати", - заявив Дмитро Новицький.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям готують ще один тарифний "сюрприз": віддавати за комуналку доведеться ще більше.

Також наш портал інформував, скільки українці заплатять за воду у червні після підвищення тарифу: ціни та від чого залежить розмір суми.

Крім того, ми писали, українцям назвали легальний спосіб не платити за комуналку: що потрібно зробити.