Починаючи з 1 червня тарифи на електроенергію для побутових споживачів в Україні зросли до 2,64 гривні за кіловат-годину.

Але це, як виявилось, ще не кінець. Не виключено, що вартість комунальної послуги може збільшитися ще... не вдвічі, не втричі, а вдесятеро, про що заявляє Андрій Павловський – експерт із соціальної політики. Пояснення подорожчання електроенергії — через війну та необхідність ремонту зруйнованої енергосистеми. За його словами, вони є абсурдними.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Ще в лютому парламентом було ухвалено рішення про перетворення "Енергоатому" на акціонерне товариство, тому держава втратила можливість контролювати те, які встановлюються ціни. Хоча можна відзначити, що вони набагато нижчі, ніж у Франції (у 18 разів), хоча там також є акціонування компанія — атомна, яка теж виробляє електрику.

За словами Павловського, якщо "Енергоатом" раптом не повернеться під контроль держави, тоді ситуація зі 100% ймовірністю стане ще гіршою.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Друга причина зростання тарифів на електроенергію полягає в тому, що українці платять за транспортування електроенергії операторам системи передачі. Якщо тариф зріс до 2,64 грн кВт/рік, то там намагаються приховати масштабну корупцію та розтрати коштів.

Павловський також звертає увагу на приватні фірми-обленерго, яким українці платять у чотири рази дорожче — до 1,30 гривні за кіловат-годину. А ще не варто забувати про те, що п'ять із компаній досі належать росіянам.

Нагадаємо, українцям готують ще один тарифний "сюрприз": віддавати за комуналку доведеться ще більше

Як повідомляв "Знай.uа", суми в платіжках можуть бути ще вищими: у Зеленського пояснили причини

Знай.ua писав, часу на підготовку немає: в Україні різко зростуть платіжки за холодну воду