Міжнародні організації та українська влада нададуть фінансову підтримку українцям, які постраждали внаслідок теракту на Каховській ГЕС.

Наразі точний розмір виплат ще обговорюється, про це інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Напрацьовується механізм виплати одноразової грошової допомоги постраждалому населенню від держави", – йдеться у повідомленні.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Перелік населених пунктів і списки громадян, які підпадають під категорії отримання грошових виплат, буде визначено обласними військовими адміністраціями постраждалих регіонів.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Тим часом штаб з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС повідомляє, у результаті теракту через дії росіян постраждав 31 об'єкт водопостачання та водовідведення, під водою опинилися 28 великих промислових об'єктів.

Понад 3500 будинків у 48 населених пунктах досі підтоплені. Також під водою залишаються окремі ділянки автодороги державного значення Херсон — Генічеськ.

Херсощина після вибуху ГЕС. Фото: скрін youtube
Херсощина після вибуху ГЕС. Фото: скрін youtube

Розраховувати на допомогу можуть українці, які:

  • отримали матеріальну шкоду, завдану будь-якому майну, товару, нерухомості, виробництву, що перебували у власності чи розпорядженні;
  • втратили вигоду – дохід, який можна було б отримати від ведення діяльності, якби не сталось катастрофи;
  • отримали моральну шкоду (стосується фізичних осіб);
  • залишилися з невиплаченою заробітною платою (тільки якщо трудові відносини були призупинені після катастрофи);
  • отримали додаткові витрати через злочинні дії країни-агресора.

Нагадаємо, ми писали, як чоловіки можуть виїхати за кордон на лікування та не потрапити під мобілізацію: пояснення юристів.

Як повідомляв "Знай.ua" українець виграв у лотерею у Бельгії 500 тисяч євро: куди планує витратити.

Також "Знай.ua" інформував, приємна новина для українців: Польща продовжила тимчасовий захист для біженців.