За офіційними даними, середня пенсія складає 5238 гривень. Ця сума сильно відрізняється від максимальної пенсії, обмеженої на рівні 20,9 тисяч гривень.

Варто зазначити, що не всі пенсіонери обмежені цими нормами, оскільки існують особи, які щомісяця одержують надзвичайно високу суму пенсійної виплати – майже 100 тисяч гривень.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Особливий випадок стосується суддів, чия середня пенсія перевищує 97,7 тисяч гривень. Вони утворюють єдину групу пенсіонерів, виплати яких обмежені законодавством.

Нещодавно повідомлялося про запровадження спеціальних пенсійних виплат в Україні, проте не всі громадяни мають право на їхнє отримання. Подробиці цього процесу відображено у звіті Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Наразі 3639 суддів насолоджуються постійною довічною пенсією. Щоб зрозуміти масштаби цього явища, слід зазначити, що загальна кількість пенсіонерів в Україні становить 10,69 мільйонів людей. Хоча витрати Пенсійного фонду на пенсії суддів незначні порівняно із загальним обсягом, вони все ж таки єдині, хто отримує спеціальні виплати.

Причиною такої ситуації є те, що іншим українцям обмежено право на отримання пенсії, яка перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму. Це означає, що отримати пенсію понад 20,9 тисяч гривень неможливо.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Водночас, судді зуміли захистити своє право на отримання пенсій у необмеженому розмірі в судовому порядку. Їх не поширюються загальні правила призначення пенсій. Вони можуть отримувати пенсію у розмірі частини заробітної плати активних суддів, які продовжують працювати. Звичайні громадяни одержують пенсійні виплати за деякою формулою, яка не дозволяє отримувати значні суми грошей.

Нагадаємо, чи вистачить 220 гривень? Як змінилися виплати працюючих пенсіонерів після індексації

Як повідомляв "Знай.ua", пенсія зросте на 570 грн: кому вже скоро додадуть виплати

Знай.ua писав, шість пенсій відразу на руки: пенсіонерам пояснили, хто може отримати