Прикордонники надали пояснення щодо нових вимог, пов'язаних із виїздом дітей за кордон та довіреностями.

Згідно з цими вимогами, деякі види довіреностей, виданих після 23 травня, втратили чинність. Крім того, документи, видані до 23 травня, тепер потребують підтвердження. Батьки мають врахувати ці зміни.

Перевірка документів на кордоні, скріншот: YouTube
Перевірка документів на кордоні, скріншот: YouTube

Згідно з повідомленням Державної прикордонної служби України, тепер, за умов військового стану, вчинення нотаріальних дій має свої особливості.

Відповідні зміни внесено Кабінетом Міністрів України та набули чинності 23 травня поточного року. Зокрема, урядова постанова встановлює перелік заборон та особливостей нотаріальних дій в умовах воєнного стану, що застосовуються протягом місяця після припинення або скасування воєнного стану.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Однією з найбільш актуальних вимог щодо перетину державного кордону є перевірка дійсності довіреностей, що видаються без використання спеціальних бланків нотаріальних документів, але засвідчених нотаріусом згідно із законодавством.

Виїзд за кордон. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон. Фото: скриншот Youtube

Такі документи, якщо їх було видано після 23 травня, вважаються недійсними. Документи, видані до 23 травня, можуть бути перевірені прикордонниками за допомогою довідки про підтвердження чи спростування посвідчення нотаріуса. У разі сумнівів щодо їхньої дійсності прикордонні служби можуть відмовити у перетині кордону до отримання підтвердження від нотаріуса.

Нагадаємо, скоротить виплати та запровадить перевірки: Чехія прийняла нові правила для українських біженців

Як повідомляв "Знай.uа", адвокат розповів, чи зможуть чоловіки після закінчення війни перетинати кордон.

Знай.ua писав, що потрібно знати українським жінкам, які виїхали за кордон: дуже важлива інформація