Для всіх наших дорогих читачів, які під час походу до магазину чи ринку, уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на цибулю, молоду картоплю, капусту та моркву.

Є інформація, що у перші тижні літа в українських супермаркетах продовжується зростання цін на овочі. Деякі овочі подорожчали навіть одразу на 11 гривень за кілограм.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Вартість цибулі

Ціни на цибулю у червні злетіли до рекордної позначки 65,90 грн./кг. У травні кілограм овочів коштував 60,72 грн. У той же час за місяць цибуля ріпчаста молода подешевшала – з 59,93 грн./кг до 54,90 грн./кг.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Вартість моркви

Більш ніж на 3 гривні подорожчала морква – з 60,78 грн/кг у травні до 63,93 грн/кг у червні. Молода морква навпаки подешевшала – з 67,30 грн/кг до 56,90 грн/кг.

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Вартість капусти

На 11 гривень за кілька тижнів злетіла середня вартість кілограма білокачанної капусти – з 45,11 грн. до 56,22 грн. Натомість молода капуста навпаки подешевшала – з 65,71 грн./кг до 47,16 грн./кг.

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Вартість молодої картоплі

Після стабільної ціни взимку та невеликого підвищення на початку весни картопля різко набрала в ціні. Вартість кілограма овочів за місяць зросла з 11,42 грн. до 16,45 грн. Також подорожчала і молода картопля – з 39,91 грн./кг у травні до 52,45 грн./кг у червні.

Ціни на молоду картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на молоду картоплю, скріншот: Minfin

Нагадаємо, м'ясо та курячі яйця: чого чекати від цін у червні, прогноз експертів.

Раніше повідомлялося, беріть одразу два десятки: в Україні обвалилися ціни на яйця, а ось хліб та соняшникова олія дорожчають.

Також, подорожчання відкладається: в Україні "зупинили" ціни на яйця, фрукти, овочі, цукор та молоко.