В Україні готуються провести масштабні перевірки отримувачів соціальних виплат, зокрема субсидіантів. Про це свідчить наказ Міністерства фінансів України "Про затвердження Методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання".

Верифікація одержувачів житлової субсидії та інших виплат проводиться щорічно, проте цього року очікується на її посилений варіант. За підсумками перевірок уряд хоче скоротити списки отримувачів виплат та урізати розмір житлових субсидій.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Такий крок є необхідністю, оскільки в Україні щороку зростає кількість порушників, а під час повномасштабної війни вирішувати проблему особливо важливо, адже в країні дуже складна економічна ситуація.

За деякими даними, обсяги виплати, що надаються не за призначенням, можуть сягати 10% і більше, що становить мільярди гривень.

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Призначення субсидії. Фото: скрін youtube
Призначення субсидії. Фото: скрін youtube

Щоб виявити громадян, які неправомірно одержують кошти від держави, будуть проводити три етапи перевірки: при зверненні за допомогою, при отриманні та після її отримання. Зазначається, що виплату субсидій порушникам просто припинятимуть або ж змусять повернути до бюджету отримані гроші.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям готують ще один тарифний "сюрприз": віддавати за комуналку доведеться ще більше.

Також наш портал інформував, контролер "Нафтогазу" пошкодив клієнту пломбу під час фіксації показань лічильника: у компанії відповіли на скаргу.

Крім того, ми писали, хто може позбутися тягаря оплати комуналки та отримати 100% знижку: категорії щасливчиків.